UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент заявив про політичну волю проводити реформи в умовах війни

Порошенко стверджує, що його команда вже знайшла моделі, які дозволять запустити реформи.

Події на сході України не повинні виправдовувати відсутність реальних економічних реформ в країні, заявив президент Петро Порошенко.

Виступаючи на зустрічі з громадськими реформаторськими рухами в Києві, глава держави зазначив, що ця тема в даний час справедливо привертає увагу керівництва держави, уряд, еліту, суспільство і молодь, оскільки "немає більш важливого завдання, ніж захист держави, забезпечення суверенітету і територіальної і цілісності".

"Я б не хотів, щоб слово "реформа" і відсутність справжніх реформ в суспільстві виправдовувалися війною. Ми повинні знайти всі сили, щоб перемагати не тільки на фронтах боротьби з ворогом і тероризмом і перемагати на фронтах боротьби з корупцією, але й перемагати на фронтах боротьби з економічною неефективністю, перемагати на фронтах, коли минуле тягне і міцно тримає нас у пострадянських моделях функціонування економіки та суспільства, надаючи комусь привід виправдовуватися у власній бездіяльності і нездатність проводити реформи", - сказав президент.

Порошенко також зазначив: "Політична воля президента і його команди існують для того, щоб проводилися необхідні реформи".

Глава держави зауважив, що в даний час "ніхто більше, ніж моя команда, сьогодні не займається обороною держави". "Але ми обов'язково знайдемо і вже знайшли моделі, які дозволять нам запустити реформи. У цьому немає ніяких сумнівів. І в цьому мені потрібна ваша допомога", - підкреслив президент, звертаючись до представників громадських реформаторських рухів. !zn

Читайте також:

Порошенко призначить відповідальним за проведення реформ гендиректора "Microsoft Україна"

Олександр ПАСХАВЕР: "Система вибудувана так, що у нас відбувся негативний відбір у чиновництві"

Світовий банк схвалив виділення Україні $ 300 млн на поліпшення системи соцвиплат