UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Євроради Ромпей не вірить, що влада України веде реальний діалог з опозицією

Ромпей засудив українську владу за "необґрунтоване застосування надмірної сили", а також закликав до ведення реального діалогу з опозицією. В іншому випадку, зазначив президент Євроради, ЄС негайно реагуватиме введенням цільових санкцій.

Європейська Рада засуджує "необґрунтоване застосування надмірної сили" з боку української влади. Про це йдеться в заяві президента Євроради Хермна Ван Ромпея, опублікованій у середу, 19 лютого.

"Ми засуджуємо необґрунтоване застосування надмірної сили з боку української влади ... Влада повинна забезпечити, щоб осіб, винних у надмірному застосуванні сили, було притягнуто до відповідальності, а основні права поважалися і були захищені", - сказано в документі.

Пан Ромпей закликав українську владу показати, що вона дійсно веде реальний діалог з опозицією і громадянським суспільством. "Як Президент Європейської Ради я закликаю українську владу переконатися, що справжній діалог з політичною опозицією та громадянським суспільством відбувається", - йдеться в заяві.

"ЄС буде швидко реагувати на погіршення [ситуації в Україні], в тому числі через цільові санкції", - написав він на своїй сторінці в Twitter. !zn

EU will respond to quickly deterioration including via targeted sanctions. Read full statement on #Ukraine: //t.co/UZCuXXun5i.

- Herman Van Rompuy (@euHvR) February 19, 2014