UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Європарламенту нагадав українській владі про необхідність вирішити справу Тимошенко

Мартін Шульц підтримує підписання Угоди про асоціацію з Україною у Вільнюсі, але нагадує про взяті Києвом зобов'язання.

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц підтримує підписання Угоди про асоціацію з Україною на саміті Східного партнерства у листопаді у Вільнюсі, але зазначає, що це залежить також і від того, чи виконає Київ необхідні кроки.

Про це він сказав на прес-конференції в середу, 11 вересня, яка відбулася в Страсбурзі в перерві між пленарним засіданням Європарламенту.

"Я особисто сильно підтримую підписання Угоди, якщо це можливо, у Вільнюсі, але це залежить не тільки від ЄС, але і від того, що повинно бути зроблено в Києві", - сказав він на питання журналістів. Президент Європарламенту наголосив, що "ЄС дуже зацікавлений бачити Україну якомога ближче".

Він зазначив, що знаходиться в тісному контакті з представниками, як уряду, так і опозиції.

"Можливість підписати Угоду про асоціацію, яка включає поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі з Україною, залежить від можливостей керівництва в Києві продемонструвати чіткі зобов'язання виконати критерії, зобов'язання щодо повноцінної парламентської демократії, захисту цінностей Європейського Союзу і, очевидно, також від поліпшень у проблемних справах - не тільки справи Тимошенко, але й інших", - конкретизував Шульц.

Саміт Східного партнерства, на якому Україна може підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом, складовою частиною якої є створення зони вільної торгівлі, відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі. Підписання відбудеться, якщо Київ виконає вимоги Брюсселя: припинення політичних переслідувань опозиції та проведення реформ. !zn

Читайте також:

Євросоюз чекає від України "приємного сюрпризу" у справі Тимошенко

Азаров вирішив не пов'язувати європейську інтеграцію з долею Тимошенко

Рибак пояснив, що питання Тимошенко без зміни законодавства неможливо вирішити

Янукович запевнив главу Європарламенту, що сконцентрований на євроінтеграції