UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президентка Угорщини прибула на Закарпаття: зустрінеться з меншиною та вирушить в Київ

Також вона проведе зустріч із керівництвом області. 

Президентка Угорщини Каталіна Новак у вівторок, 22 серпня, прибула з робочим візитом на Закарпаття, де обговорюватиме із місцевим керівництвом низку проєктів, які реалізовуватимуть в сусідньому з Угорщиною регіоні, повідомила Закарпатська ОВА.

Новак зустрілася з керівництвом ОВА, облради, Берегова та району. Основними темами були гуманітарна підтримка, допомога біженцям і вимушеним переселенцям у Закарпатські області, організація літнього відпочинку для українських дітей у різних куточках Угорщини, а також реалізація спільних екологічних, освітніх та культурних ініціатив.

Також під час візиту  Каталіна Новак також зустрінеться з політичними, церковними та освітніми діячами угорської громади в Закарпатській області.

Читайте також: Угорщина погодила призначення Шандора послом України — джерела

Згідно з повідомленням ОВА, завтра президентка Угорщини прибуде до Києва, де на запрошення президента України Володимира Зеленського візьме участь у третьому Міжнародному саміті Кримської платформи 23 серпня.

Як пише Financial Times, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну минулого року більшість угорців на Закарпатті змінили свою думку щодо прем'єра Угорщини Віктора Орбана через його активну підтримку Владіміра Путіна.