UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від Порошенко вимагають звільнити призначеного губернатора, який голосував за "диктаторські закони"

Партія "Громадянська позиція" вимагає від президента виправити допущену помилку і невідкладно звільнити губернатора, не чекаючи вступу в силу закону про люстрацію.

Новий губернатор Кіровоградської області Сергій Кузьменко входить в число депутатів, які проголосували за закони, прийняті 16 січня з порушенням процедури, і які назвали диктаторськими.

Як йдеться в заяві представника виборчого списку "Громадянської позиції" Марини Соловйової, "Партія "Громадянська позиція" вимагає від президента Порошенко виправити допущену помилку і невідкладно звільнити одіозного регіонала, не чекаючи підписання та набуття чинності закону про люстрацію".

"Такий крок покаже, що глава держави дійсно виступає за формування нової влади на принципах чесності і професіоналізму", - заявила Соловйова.

Крім того, в заяві наголошується, що призначення Сергія Кузьменка губернатором у той же день, коли був прийнятий закон "Про очищення влади", сприймається "як плювок в обличчя суспільства".

Нагадаємо, 16 вересня указом №735/2014 Сергій Кузьменко призначений головою Кіровоградської обласної державної адміністрації. !zn