UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Польщі закликав Путіна не віддавати наказ про збройну агресію проти України

Дуда сподівається що не спалахне війна.

 Президент Польщі Анджей Дуда звернувся із закликом до президента РФ Владіміра Путіна не віддавати наказ про збройну агресію проти України, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Сподіваємося, що не спалахне війна. Закликаємо президента Володимира Путіна, тих, хто ухвалює рішення в Росії, щоб вони утрималися дати наказ збройної агресії проти України", - заявив Дуда.

Президент Польщі також підкреслив: "Це важливий момент, коли всі ми ходимо вузькою стежкою між миром, подальшим стабільним розвитком і війною, яка не знати, куди заведе Росію, а можливо, і світ".

Дуда також вказав що дії Росії несуть загрозу  не лише Україні, а й всьому ЄС та східному флангу НАТО.

Читайте також: Розвідка США дізналася, які міста України РФ атакує в першу чергу в разі повномасштабного вторгнення

Нагадаємо, 21 лютого президент РФ Володимир Путін після годинного «звернення до нації», в якому простежувалася його ненависть до самого факту існування України, підписав указ про визнання незалежності «ДНР» та «ЛНР» та договори з кожною з них щодо співробітництва у плані оборони, після чого на територію окупованої частини Донбасу відкрито увійшла російська військова техніка. Терористи вимагають «повернути» їм усю територію Донецької та Луганської областей, тому зараз є ризик значного загострення війни на Донбасі.

Детальніше про те, що означає рішення Путіна, читайте у статтіТетяни Силиної «Визнання ЛНР/ДНР»: перемога чи програш Путіна і що це означає для України?»