UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Польщі став почесним доктором Львівського університету

Коморовський отримав нагороду за особистий внесок у розвиток українсько-польських відносин.

Президент Польщі Броніслав Коморовський отримав звання почесного доктора Honoris causa Львівського національного університету імені Івана Франка. У церемонії взяв участь президент України Петро Порошенко.

"Хотів би першим привітати великого друга України і мого особистого друга, людину, яка зробила величезний внесок у розвиток українсько-польських відносин, яка була і залишається потужним адвокатом українських інтересів в Європейському Союзі", - сказав Порошенко.

Почесне звання Коморовському присвоєно "за особистий внесок в розвиток українсько-польських відносин, організацію міжнародної підтримки інтеграції України до Європи, за сприяння польсько-українській співпраці у галузях науки, освіти і культури".

Нагороду вручив ректор ЛНУ імені Івана Франка Володимир Мельник.

Пізніше Порошенко також проведе зустріч з президентом Польщі у форматі "віч-на-віч". Крім цього, планується регіональна нарада з керівниками силових структур та правоохоронних органів прикордонних областей західної України.

Броніслав Коморовський завершує свою роботу на посту президента Польщі після того, як програв вибори опозиціонеру Анджею Дуді.