UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Південної Кореї скликав екстрену нараду, щоб обговорити розгортання військ КНДР для допомоги РФ у війні 

Північна Корея може відправити близько десяти тисяч військових в Україну.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль у п'ятницю, 18 жовтня, скликав екстрену нараду з питань безпеки, щоб обговорити розгортання північнокорейських військ для допомоги Росії у війні проти України, повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Туга за війною: для чого КНДР посилає своїх солдатів на фронт в Україну

Розгортання військ КНДР становить серйозну безпекову загрозу для Південної Кореї та міжнародної спільноти, заявили в офісі Юна, не уточнивши, скільки північнокорейських військових було відправлено і де саме вони перебувають.

Нарада відбулася через день після того, як український президент Володимир Зеленський попередив, що на тимчасово окупованих територіях України вже перебувають офіцери з Північної Кореї, а загалом до участі у війні готують близько десяти тисяч північнокорейських військових.

Розвідка Південної Кореї вважає, що Пхеньян вирішив відправити в Україну 12 тисяч військовослужбовців, писали ЗМІ Сеула. Переміщення військових КНДР уже почалося, повідомляло Yonhap з посиланням на південнокорейського чиновника.

Читайте також: Сибіга: Залучення військових КНДР у війну проти України вимагає твердої реакції світу

Розгортання військ КНДР стане серйозним кроком у співпраці Пхеньяна з Москвою. Про зростання участі Північної Кореї у війні РФ проти України розповідала Наталія Бутирська в статті “КНДР проти України: Путін вже в боргах перед Кім Чен Ином”.