UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент підписав закон про перевибори у п'яти "проблемних" округах

Вибори у п'яти "проблемних" округах відбудуться 15 грудня. Опозиція має намір виставити своїх колишніх кандидатів. Регіонали поки не визначилися.

Президент України Віктор Янукович підписав закон про проведення повторних виборів у п'яти округах, у яких не змогли виявити переможців у жовтні 2012 року.

Як повідомлялося, Верховна Рада 5 вересня прийняла закон про призначення 15 грудня повторних виборів народних депутатів у п'яти мажоритарних округах - №№94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область), 225 (Київ, Шевченківський район).

Нагадаємо, що у п'яти одномандатних округах № 94, 132, 194, 197 і 223 на виборах 28 жовтня 2012 року перемогли представники опозиції Віктор Романюк, Аркадій Корнацький, Микола Булатецький, Леонід Даценко ("Батьківщина") та Юрій Левченко ("Свобода")), що підтверджено протоколами, отриманими кандидатами. Однак ЦВК відмовилась встановлювати результати виборів у цих округах.

"Батьківщиа" і "Свобода" виставлять на перевиборах своїх колишніх кандидатів. Їх підтримає також партія "УДАР". У Партії регіонів поки не визначилися з кандидатами. !zn

Читайте також:

Опозиційні кандидати почали підготовку до довиборів у проблемних округах

"Батьківщина" визначилася з кандидатами у проблемних округах

Опозиція виставить на виборах у сфальсифікованих округах законних переможців

Кличко підтримає у проблемних округах опозиціонерів, у яких вкрали перемогу