UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Франції анонсував широкий діалог з питань безпеки

Цей діалог відбудеться найближчими тижнями.

Президент Франції Еммануель Макрон зазначив, що найближчими тижнями відбудеться широкий діалог з питань безпеки, який створив би новий порядок оборони та влаштовував би всіх на континенті.

"Перед нами стоїть дуже складне завдання на найближчі тижні. По-перше, нам треба продовжувати методично й рішуче йти до кінця на шляху виконання Мінських угод. Друге. Широкий діалог з усіх питань в інноваційному ключі з питань безпеки, який для нас усіх створив би новий порядок оборони та безпеки і який влаштовував би всіх на континенті",-  заявив глава Франції під час пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що його переговори з російським та українським колегами були ефективними, і сприяли деескалації напруженості в регіоні.

Читайте також: Мінські угоди – це єдиний шлях, який дозволить досягти сталого миру – Макрон

Нагадаємо, переговори президентів Франції та Росії Еммануеля Макрона та Володимира Путіна, які пройшли напередодні в Москві, тривали п’ять годин. За їхніми підсумками президенти провели спільну пресконференцію.

Макрон запевнив, що Франція та Росія домовилися працювати разом над гарантіями безпеки та вирішувати питання дипломатичним шляхом.