UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Фінляндії зустрінеться з Сі Цзіньпіном під час візиту до Китаю: які теми обговорюватимуться

Дві країни ще з минулого року ведуть “делікатну дипломатію” щодо можливої ролі судна, зареєстрованого в Гонконгу, в пошкодженні газопроводу Balticconnector.

Президент Фінляндії Александр Стубб відвідає Китай з офіційним візитом з 28 по 31 жовтня, де зустрінеться з тамтешнім лідером Сі Цзіньпіном та іншими високопосадовцями, повідомляє Reuters.

Читайте також: Президент Фінляндії: Ні Росія, ні будь-яка інша країна не має історичного права на чужу територію

Стубб, зокрема, обговорить двосторонні відносини. 

Фінляндія та Китай проводять “делікатну дипломатію” з жовтня минулого року щодо можливої ролі вантажного судна, зареєстрованого в Гонконгу, в пошкодженні газопроводу Balticconnector. Поліція Фінляндії в ході розслідування, яке досі триває, дійшла висновку, що газопровід, імовірно, був розірваний якорем.

Також серед тем, які планує обговорити Стубб, війна Росії проти України й інші питання безпеки.

Читайте також: Глава МЗС Британії відвідає Китай у спробі перезавантажити відносини — Reuters

Пекін та РФ значно зблизилися з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну та продовжують розвивати співпрацю. Захід критикує Китай за підтримку РФ у війні.

Тим часом Москва та Пекін розвивають те, що, схоже, стало антиамериканським і антиліберальним глобальним фронтом. Дві автократії поєднує прагнення переглянути не лише статус України й Тайваню, а й весь наявний світовий порядок. Про те, що означає для України й Заходу китайсько-російський альянс, розповідали Андреас Умланд і Гуго фон Ессен.