UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Чехії впевнений, що Порошенко та Ахметов зможуть зупинити війну

Подальша ескалація напруженості в Україні є слушним приводом для Росії продовжити військову інтервенцію, вважає Земан.

Президент Чехії Мілош Земан запросив Петра Порошенка, який набрав на президентських виборах більшість голосів, відвідати з державним візитом Чеську Республіку. Про це глава держави заявив під час дискусії на місцевому телеканалі.

Голова Чехії вважає, що Порошенку слід почати переговори з бізнесменом Рінатом Ахметовим з метою попередження розростання конфлікту на сході України і переростання його у громадянську війну.

На думку Земана, подальша ескалація напруженості в Україні є слушним приводом для Росії продовжити у країні військову інтервенцію.

Позицію українського уряду щодо ситуації на сході країни Земан також назвав недалекоглядною. Чеський президент вважає, що не всі на Донбасі є терористами, дехто справді висловлює своє невдоволення політикою держави.

Нагадаємо, раніше представники так званої Донецької народної республіки оголосили націоналізацію на Донбасі і зробили низку різких заяв проти олігархів. А сам Ахметов виступив із заявою, в якій підтримав єдність України.

Пізніше у прес-службі бізнесмена повідомили, що Ахметов планує залишатися у Києві "до стабілізації ситуації у Донецьку". !zn