UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Азербайджану їде до України з офіційним візитом

Ільхам Алієв зустрінеться в Києві з українським президентом Віктором Януковичем, також проведе зустрічі з прем'єром Миколою Азаровим і спікером Ради Володимиром Рибаком.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв в рамках офіційного візиту до Києва 18 листопада зустрінеться з президентом України Віктором Януковичем.

Як повідомляє прес-служба глави української держави, візит Алієва до України відбудеться 17-18 листопада на запрошення українського президента.

У ході зустрічі спочатку у форматі "тет-а-тет", а потім у рамках четвертого засідання ради президентів України і Азербайджану планується обговорити питання поглиблення українсько-азербайджанського політичного діалогу на вищому рівні. Увагу також буде приділено розширенню двостороннього співробітництва на пріоритетних напрямках взаємодії, реалізації спільних проектів в галузі енергетики та інфраструктури, а також у військово-технічній сфері.

В рамках візиту президента Азербайджану в Україні планується підписання низки двосторонніх документів, зокрема у зовнішньополітичній, сільськогосподарській, культурно-гуманітарній та міжрегіональної сферах взаємодії.

Програмою візиту також передбачено зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим та головою Верховної Ради Володимиром Рибаком.

Зазначимо, що напередодні президент Азербайджану відвідав з офіційним візитом Туреччину. Як відомо, Туреччина і Азербайджан разом реалізують проект будівництва нового газопроводу в Європу. !zn

Читайте також:

Азаров: Янукович домовився з Азербайджаном про постачання зрідженого газу

Азербайджан планує збільшувати обсяги постачань нафти до України

Азербайджан підписав контракти на постачання газу в ЄС, ставши для європейців альтернативою Росії

Президент Азербайджану Ільхам Алієв переобраний на третій термін