UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр-міністр і посли ЄС, США і Британії обговорили реформи в Україні

Також обговорили реформу корпоративного управління і роботу ринку газу

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з європейськими та американськими дипломатами. Темою обговорення став розвиток реформ в Україні. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

На зустрічі були присутні голова представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, тимчасовий повірений у справах Великої Британії в Україні Ніколас Гаррокс, перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економіки Олексій Любченко, міністр юстиції Денис Малюська, міністр фінансів Сергій Марченко та міністр енергетики Герман Галущенко.

В ході заходу прем'єр-міністр розповів дипломатам, що уряд спільно з Офісом президента і Верховною Радою послідовно працюють над вдосконаленням українського законодавства для реалізації реформ в країні.

«Минулого тижня Верховна Рада проголосувала в першому читанні законопроекти, необхідний для отримання макрофінансової допомоги і траншу МВФ. Зараз йде підготовка змін до другого читання. Розраховуємо, що незабаром вони будуть прийняті в цілому», - зазначив Шмигаль.

Глава Кабміну підкреслив, що «важливо підтримувати зв'язок з нашими партнерами в питаннях реалізації всіх реформ, зокрема антикорупційної, судової, корпоративної, запровадження ринку газу та електроенергії».

Крім того, прем'єр-міністр розповів іноземним дипломатам, що законопроект про відповідальність за недостовірне декларування стану був поданий президентом України і прийнятий в першому читанні в минулому місяці. Також, в першому читанні схвалено законопроект, що стосується діяльності Вищої ради правосуддя.

«Під час зустрічі сторони обговорили, зокрема, реформу корпоративного управління і роботу ринку газу. Денис Шмигаль запевнив глав дипломатичних представництв, що впровадження ринку газу в Україні є незворотнім», - резюмують в Кабміні.

Раніше повідомлялося, що український прем'єр Денис Шмигаль і спецпосланець президента США з питань клімату Джон Керрі обговорили енергетичну безпеку, а також співробітництво в сфері відновлюваної енергетики та зеленого переходу.