UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем’єр Британії про ракетний удар по Польщі: «Нічого б не сталося, якби не вторгнення РФ в Україну»

Сунак заявив, що вторгнення РФ в Україну продовжуватиме руйнувати світову економіку.

Глава уряду Великої Британії Ріші Сунак відреагував на ракетний удар по території Польщі, внаслідок якого двоє людей загинули. За його словами, нічого б не сталося, якби не вторгнення Росії в Україну, інформує The Guardian.

“Ми всі повинні чітко розуміти, що нічого з цього не сталося б, якби не вторгнення Росії в Україну. Це жорстока і невблаганна реальність путінської війни. Поки це триває, воно становить загрозу нашій безпеці та безпеці наших союзників. І поки це триватиме, воно продовжуватиме руйнувати світову економіку”, - зазначив Сунак.

Він також підкреслив: "Після цих атак сьогодні ми провели термінову зустріч союзників, щоб підкреслити нашу солідарність з Україною та Польщею. Я також розмовляв із президентом Польщі Дудою сьогодні вранці, щоб запропонувати мою щиру підтримку та запевнити, що Сполучене Королівство непохитно підтримує його та його народ у цей тривожний час".

Читайте також: Ердоган про інцидент з Польщею: Слід "поважати заяву Росії" про непричетність

Нагадаємо, 15 листопада територію Польщі якраз під час масованого ракетного обстрілу по Україні також було атаковано. МЗС країни підтвердило, що у місті Пшеводов пролунало два вибухи після влучання російської ракети, а згодом стало відомо про загибель двох людей. Наразі інцидент розслідується. Тим часом Москва традиційно відкидає свою причетність до цієї трагедії. 

Офіційна Варшава тим часом активувала 4 статтю НАТО, скликавши членів Альянсу для проведення подальших консультацій. Засідання відбудеться сьогодні. Також Польща підвищила боєготовність своїх військ та викликала російського посла в МЗС.