UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр Британії наступного тижня відвідає США: серед тем переговорів із Байденом — підтримка України

Це буде другий офіційний візит Стармера до Вашингтона з часу його вступу на посаду. 

Президент США Джо Байден наступного тижня прийматиме в Білому домі прем'єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера. Переговори, як очікується, стосуватимуться, зокрема, війни РФ проти України та ситуації в Секторі Гази, а також низки інших питань, повідомляє AP.

Читайте також: Велика Британія надасть Україні 650 ракет ППО

Зустріч наступної п'ятниці, 13 вересня, з лідером одного з найближчих союзників Америки відбудеться в той час, коли Байден прагне активізувати свою діяльність на міжнародній арені в останні місяці перебування на посаді президента. Союзники та противники США наразі уважно стежать за тим, як розгортаються виборчі перегони в Штатах між віцепрезидентом-демократом Камалою Гарріс і колишнім президентом-республіканцем Дональдом Трампом.

Прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що другий візит Стармера до Білого дому з моменту його вступу на посаду на початку літа, буде присвячений подальшій підтримці України, а також питанням звільнення заручників і припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС, загрозам комерційному судноплавству в Червоному морі з боку підтримуваних Іраном хуситів та спільному занепокоєнню з приводу ситуації в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Читайте також: Головною метою Британії є підтримка України — Гілі

Стармер відвідував Білий дім два місяці тому для переговорів із Байденом, коли перебував у Вашингтоні на саміті НАТО.