UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр-міністр Гончарук заявив, що напрямки Інституту національної пам'яті залишаться незмінними

Таку заяву прем'єр зробив після затвердження Кабміном звільнення директора Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича

Голову Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича звільнили вже офіційно - про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на своїй сторінці в Facebook у середу, 18 вересня, тут же додавши, що Інститут національної пам'яті залишиться в статусі органу держвлади, а його робота не зміниться.

"Ключові напрями роботи Інституту залишаться незмінними. Ми добудуємо Меморіал героїв Небесної сотні і Музей Революції гідності, продовжимо створення Архіву національної пам'яті", - заявив Гончарук.

Він зазначив, що Україна залишить за собою лідерство в сфері вільного доступу до архівів радянських спецслужб. І пообіцяв, що Інститут надалі буде залишатися у статусі органу державної влади. В'ятровичу прем'єр подякував за роботу і досягнення.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Володимир В'ятрович покидає свій пост глави Інституту нацпам'яті.

Кабінет міністрів призначив В'ятровича директором Українського інституту нацпам'яті в березні 2014 року. У 2008-2010 роках очолював архів СБУ.

Коментуючи своє звільнення, В'ятрович заявив, що його звільнення не було для нього новиною.

Коментарі під публікацією прем'єр-міністра хоч і були численними, не відрізнялися різноманітністю. Майже всі коментуючі поставили єдине питання: якщо подякували за роботу і підтвердили досягнення, за що і навіщо звільнили професіонала?

Читайте також: Псевдоюридична маячня РФ не поширюється на територію України — В'ятрович відрегував на заяви СК РФ

Нагадаємо, Володимир В'ятрович був призначений директором Українського інституту національної пам'яті 25 березня 2014 року. У 2008-2010 роках очолював Архів СБУ і розкривав колишні архіви КДБ. У 2010-2011 роках працював в Українському науковому інституті Гарвардського університету. Автор і співавтор чотирнадцяти книг з історії визвольного руху та Другої світової війни.

Про ймовірність свого звільнення з займаної посади Володимир В'ятрович заявив ще в червні, оскільки він критикував ряд вчинків президента Зеленського та його команди.