UA / RU
Підтримати ZN.ua

Представники "ЛНР" у Станиці Луганській всім нахамили і захотіли контролю над Щастям і Станицею

Представники "ЛНР" показали себе у всій красі

Дивний візит зняли журналісти в Станиці Луганській: представники бойовиків зайшли на українську територію, де вели себе злобно і по-хамськи. Особливо проявила себе якась Ольга Кобцева, яка спробувала заборонити зйомки, забувши, що вона не серед своїх ручних журналістів.

Представники бойовиків "ЛНР", які водночас представляють угруповання на переговорах у Мінську, - Ольга Кобцева та Владислав Дейнего, перетнули лінію розмежування, де між ними і головою Станично-Луганської райдержадміністрації Юрієм Золкіним, який давав інтерв'ю журналістам, стався словесний конфлікт.

Його зафіксувала знімальна група "5 каналу".

"У відповідності з Мінськими домовленостями, Станиця і Щастя - наші", - сказав Дейнего.

Крім того, Ольга Копцева (яка вела себе на рідкість невиховано) заявила журналістам, присутнім під час розмови, що бойовики використовують у переговорах у Мінську "той фрагмент відео, яке ви викладете в українському пабліку".

"Якщо зараз вийде відео на українських сайтах, де ви сфабрикуєте яку-небудь провоциклонну (ймовірно, малося на увазі "провокаційну"- 5.UA) заяву, то ваше відео буде представлене у Мінську на переговорах", - сказала Кобцева.

Пояснити, що саме вона має на увазі, чиновниця не змогла. Пізніше вона зажадала, аби журналісти "розгорнули камери на 180 градусів, швидко!" І штовхнула оператора.

"Пізніше виявилося, що вони чекали якусь Оонівську делегацію, але на тій стороні не могли почекати, а перейшли через міст зруйнований, щоб чекати їх тут", - сказав голова Станично-Луганського району.

Нагадаємо, 26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. 8 липня президент Володимир Зеленський повідомив про те, що будівництво мосту через лінію розмежування поблизу Станиці Луганськоїрозпочнеться найближчим часом.

17 липня учасники ТКГ у Мінську погодили початок "літнього перемир'я" з півночі 21 липня, а також підготовку до ремонту мосту через Сіверський Донець. Можливість приступити до робіт з'явиться лише після того, як будуть демонтовані фортифікаційні споруди бойовиків російсько-окупаційних формувань.

25 липня українські фахівці в присутності ОБСЄ з третьої спроби змогли обстежити зруйновану частину мосту. Перед цим вони не могли працювати через погрози бойовиків.

Пізніше глава "ЛНР" Пасічник заявив, що ремонт мосту вони будуть сприймати як агресію.