UA / RU
Підтримати ZN.ua

Представник Гройсмана розповів про терміни створення Мінветеранів

Міністерство може бути створено за підсумками роботи робочої групи не менше, ніж через 3-4 місяці.

На реалізацію Міністерства у справах ветеранів піде три-чотири місяці, повідомив представник прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана у парламенті Вадим Денисенко, повідомляє "Українська правда".

"Першим етапом має стати створення робочої групи, яка розробить функціонал міністерства. Це необхідно, щоб за правильною назвою не було створено пустушку. На це треба 3-4 місяці. Потім може бути створено саме міністерство", - розповів Денисенко.

Він додав, що прем'єр підтримує створення міністерства ветеранів і назвав "технічним рішенням" прийняття парламентом відповідної постанови.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада звернулася до Кабінету міністрів з вимогою створити окреме міністерство з питань ветеранів війни. Проект постанови №7505 підтримав 241 народний депутат.

Голова фракції "Блок Петра Порошенко" Артур Герасимов заявив про необхідність прийняти цю постанову. Він зазначив, що на сьогоднішній день майже два десятки міністерств, інших державних структур і відомств опікуються соціальним захистом ветеранів війни, однак жодна з цих установ не несе відповідальності за незадовільний стан справ у цій сфері.