UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правоохоронці розслідують 46 кримінальних правопорушень, вчинених на території Криму

За фактами зазіхання на територіальну цілісність України зареєстровано 3 кримінальні правопорушення. Щодо дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу України - 5.

За період з 27 лютого по 10 березня 2014 року до єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 46 кримінальних правопорушень, вчинених на території АР Крим та міста Севастополь, з яких 35 розслідується органами внутрішніх справ, 6 - СБУ і 5 - слідчими органів прокуратури, йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Це кримінальні правопорушення, які насамперед стосуються злочинів проти держави. Найбільше порушень зареєстровано за ст. 341 Кримінального кодексу України - це захоплення або блокування адміністративних будівель. На сьогодні таких кримінальних правопорушень зареєстровано 17.

В даний час за перешкоджання професійній діяльності журналістів зареєстровано 5 злочинів.

Крім цього, Генпрокуратура ретельно відстежує спроби незаконних призначень осіб на керівні посади у правоохоронних і силових структурах Криму з порушенням установленого Конституцією і законами України порядку. Зокрема, щодо незаконних призначень начальника головного управління СБУ в Криму П.А. Зими і начальника ГУ МВС у Криму С.В. Абісова, щодо яких є відомості про кримінальні правопорушення за ч.1 ст. 109 Кримінального кодексу України внесено до ЄРДР. В даний час готуються клопотання до суду про дозвіл на затримання зазначених осіб.

Крім того, сьогодні в ЄРДР внесено відомості про вчинення аналогічного злочину В.Мельниченком, який зголосився очолювати регіональне управління Держприкордонслужби, та ряду інших посадових осіб. !zn

Читайте також:

Яценюк: Кримський "референдум" крім Сирії й КНДР ніхто не визнає

У кримчан відбирають українські паспорти

Питання про розпуск парламенту Криму буде вирішено на цьому тижні

США не визнають ніяких результатів кримського "референдуму"