UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Правий сектор" висуне Яроша у президенти

"Правий сектор" змінить назву і трансформується в партію, яка буде брати участь у виборах.

Лідер руху "Правий сектор" Дмитро Ярош має намір балотуватися в президенти України, заявив голова київської організації "Правий сектор" Андрій Тарасенко.

"Ми готуємо з'їзд, на якому партію буде перейменовано, і ми йдемо на вибори в Києві, на вибори у всіх місцевих радах, містах і селах, і це означає, що Дмитро Ярош буде балотуватися у президенти України", - повідомив він на прес-конференції у п'ятницю.

Нагадаємо, СК РФ порушив проти лідера "Правого сектору" кримінальну справу за заклики до терористичної діяльності з використанням ЗМІ. Мова йде про частину 2 статті 205.2 КК РФ і частину 2 статті 280. Зокрема, нібито Ярош раніше звернувся до ватажка чеченських терористів Доку Умарова з проханням про підтримку, написавши про це на сторінці "Правого сектору" у соціальній мережі "ВКонтакте".

У "Правому секторі" вже спростували звернення до Умарова, пояснивши, що їхню сторінку було зламано. Додамо, що перед появою скандального звернення групу "Правий сектор" ВКонтакте було заблоковано на вимогу Роскомнагляду. !zn