UA / RU
Підтримати ZN.ua

Працюємо над створенням гуманітарного коридору для повернення українців з окупованих територій – посол у Туреччині

Василь Боднар оцінив турецьку дипломатію.

Василь Боднар

Василь Боднар

Україна та Туреччина працює над створенням гуманітарного коридору для повернення наших людей з окупованих територій. Про це повідомив український посол Василь Боднар в інтерв’ю Euronews.

«Ми також працюємо над створенням гуманітарного коридору для повернення цивільних осіб і полонених з окупованих територій через Туреччину», – зазначив Боднар. 

Він додав, що Туреччина – це важливий елемент на шляху до встановлення миру. За словами посла, ця країна отримала досвід переговорів з РФ і може спілкуватися з багатьма державами, включаючи країни Глобального Півдня. «Успіхом турецької дипломатії» Боднар назвав тристоронню зустріч очільників МЗС у форматі Туреччина-Україна-Росія, яка відбулася в Анталії лише через місяць після початку повномасштабно війни, а також роль української та російської переговорних делегацій у стамбульських перемовинах, зернову угоду та обмін полоненими 2022 року.

Читайте також: Завод Baykar повноцінно запрацює в Україні після завершення війни з РФ — посол у Туреччині

Раніше повідомлялося, росіяни не відповідають на запити омбудсмена Туреччини Шерефа Малкоча щодо відвідувань українських військовополонених, які перебувають у російській неволі. На зустрічі із родичами полонених захисників України він заявив, що попри дії РФ Анкара намагатиметься знайти інші шляхи для досягнення цього наміру.