UA / RU
Підтримати ZN.ua

ПР дуже цікавить звіт уряду про підготовку до літнього відпочинку та відзначення 200-річчя Шевченка

У фракції Партії регіонів запропонували наперед розписати "годину питань до уряду" до кінця сесії, вирішивши винести на розгляд найбільш, на їхню думку, нагальні питання.

Фракція Партії регіонів запропонувала свій розклад для "години запитань" до уряду до кінця нинішньої сесії. Про це повідомив лідер фракції ПР у парламенті Олександр Єфремов на засіданні погоджувальної ради у понеділок, 3 червня.

"Для того, щоб у нас не було такого явища, як було минулого тижня з приводу "години уряду", коли ми в четвер в судорожному порядку розглядали, хто зараз від уряду повинен виступати, яке питання ми будемо розглядати", - пояснив Єфремов.

Так, на 7 червня ПР запропонувала розглянути питання до Міністерства культури - про стан підготовки відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка (святкуватиметься через рік, у березні 2014-рік ред.) Друге питання на цей же день буде стосуватися сфери відповідальності Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДержНС) - про першочергові заходи щодо протидії пожежам у природних екосистемах у 2013 році.

Запитання про перспективи підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом з урахуванням підписання Меморандуму про поглиблення взаємодії між Євразійською економічною комісією та Україною регіонали пропонують розглянути аж 21 червня. Тоді ж - про організацію літнього відпочинку.

На 12 липня ПР запланувала заслухати інформацію МінЖКГ про стан реформування житлово-комунального господарства та підготовку до осінньо-зимового періоду, друге питання - про організацію роботи Державної реєстраційної служби, Міністерства юстиції.

Нагадаємо, раніше невдоволення тим, як проходить "година питань до уряду" висловлював і прем'єр Микола Азаров. Зокрема, главі Кабміну не сподобалося, що деякі виступи депутатів (а саме - від опозиції) були "образливими і з погрозами на адресу уряду". !zn

Читайте також:

Янукович запропонував давати опозиціонерам по хвилині на виступи на засіданнях Кабміну

Азаров так і не з'явився у Раді на годину питань до уряду