UA / RU
Підтримати ZN.ua

ППО на будівлі Міноборони РФ: в ISW пояснили наміри Москви

Ймовірно, Кремль розгорнув системи протиповітряної оборони в Москві, щоб створити підбурливі образи, які зображують війну як більш загрозливу для російської громадськості, вважають в ISW. 

19 і 20 січня російські джерела та джерела в соціальних мережах поширили зображення, на яких видно встановлення системи протиповітряної оборони на даху будівлі Міністерства оборони Росії в Москві. В Інституті дослідження війни вважають, що Кремль ймовірно посилює свої зусилля, щоб представити вторгнення Росії в Україну як екзистенційну війну, створити інформаційні умови для російського населення: 

“Малоймовірно, що Кремль вважає, що Україна націлиться на Москву, це радше показова гра, щоб підтримати посилення інформаційних операцій, щоб підготувати російський внутрішній інформаційний простір до тривалої війни в Україні та подальших жертв”.

Читайте також: Росія посилює ППО навколо Москви на тлі побоювань безпілотних ударів

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков відмовився коментувати зображення, а депутат Держдуми Євген Лебедєв назвав їх фейком. Деякі російські мілблогери із задоволенням відреагували на ці зображення, що жителі Москви нарешті дізнаються, що Росія бере участь у «важкій війні» в Україні.

Читайте також: Пєсков не дав конкретної відповіді на питання про нову хвилю мобілізації в Росії

Ймовірно, Кремль розгорнув системи протиповітряної оборони в Москві, щоб створити підбурливі образи, які зображують війну як більш загрозливу для російської громадськості. Проте малоймовірно, що Кремль вважає, що Україна націлиться на Москву, і він, ймовірно, брав участь у цій показовій грі, щоб підтримати посилення інформаційних операцій, щоб підготувати російський внутрішній інформаційний простір до тривалої війни в Україні та подальших жертв.

Читайте також: У Москві створили стихійний меморіал на пам’ять про жертв удару РФ по Дніпру – ЗМІ

 Ця демонстрація також, ймовірно, є частиною нової інформаційної операції з контекстуалізації війни в Україні в російських міфах про Велику Вітчизняну війну, яка, ймовірно, має на меті збільшити підтримку Росією військових зусиль і подальшої мобілізації шляхом абсурдного зображення України як загрозливої ​​Москві і решту російського центру так само, як це зробила нацистська Німеччина під час свого вторгнення в Радянський Союз.