UA / RU
Підтримати ZN.ua

Повернення Шойгу 2.0: глава міноборони РФ з'явився в інформпросторі, традиційно збрехавши про війну в Україні

Не дивно, що звучали й звинувачення в сторону США та Заходу. Це обов'язкова частина будь-яких публічних заяв представників путінського режиму. 

Міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу вперше за останні три тижні виступив у відомстві, хоча ще кілька днів тому російський бізнесмен Леонід Невзлін заявив, що у чиновника інфаркт. Однак сьогодні, за даними російської служби ВВС, міністр зазначив, нібито РФ "послідовно виконує план визволення самопроголошених "ДНР" та "ЛНР". Про велику кількість "200-их" серед особового складу армії РФ - ні слова. 

Також він звинуватив США та Захід в тому, що ці країни намагаються затягнути перебіг війни. Проте насправді всі цивілізовані держави світу щоразу закликають Москву припинити бойові дії хоча б для того, щоб вивести поранених та цивільних з тих міст, де гуманітарна катастрофа - насамперед з Маріуполя. Та Кремль не погоджується. 

"Обсяги поставок іноземного озброєння, що наростають, наочно демонструють їхні наміри провокувати київський режим воювати "до останнього українця", - заявив Шойгу натомість. 

Варто зазначити, що останнім часом міністр оборони РФ дуже рідко з'являється в інформаційній площині чи робить якісь заяви. У березні вперше повідомили, що у міністра проблеми зі здоров'ям. Тоді він також не з'являвся на публіці протягом довгого часу: з 11 по 29 березня. А а коли все ж виступав, то зазначив, що російська армія буде зосереджувати свої сили на "визволені" Донбасу.

Читайте також: У Міноборони США заявили, що на південному сході України та Донбасі перебувають 76 БТГ Росії

Нагадаємо, 18 квітня під час чергового відеозвернення президент України Володимир Зеленський підтвердив початок битви за Донбас. Він зазначив, що Україна не віддасть свого, а "чужого нам не треба".