UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посольство США попередило американців про незвичайну військову активність Росії біля кордонів України

Дипломати стурбовані повідомленнями про військову активність Росії.

Посольство США в Києві у своїх рекомендаціях щодо подорожей в Україну попередило американців про незвичайну військову активність Росії поблизу кордонів України та в окупованому Криму.

"Громадяни США повідомляються про що викликають стурбованість повідомленнях про незвичайну військової активності Росії у кордонів України і в окупованому Криму. Рекомендації щодо подорожей в Україні залишаються на рівні 4 - не подорожувати до Криму через зловживання з боку російських окупаційної влади, в східні частини Донецької та Луганській області через збройний конфлікт і на всю Україну через COVID-19”, - йдеться у повідомленні посольства у середу.

Там також нагадали громадянам США, що умови безпеки на кордоні можуть змінитися "за коротким повідомленням або без будь-якого повідомлення".

Читайте також: Напад Росії на Україну став би серйозною помилкою – МЗС Британії

Поки міжнародні лідери та світові ЗМІ продовжують міркувати про останнє нарощування Москвою військової присутності на українському кордоні, президент Росії Владімір Путін спокійно продовжує повільну анексію східної України. Пітер Дікінсон з Atlantic Coucil пише, що Путін створює неформальну імперію на Донбасі та що повільна анексія східної України продовжується.

Читайте також: Напад Росії на Україну став би серйозною помилкою – МЗС Британії

У геополітичній грі, що розгорнулася, ставки високі для всіх її учасників. Детальніше читайте у статті Володимира Кравченка "Україна - епізод у серіалі, сценарій якого пишемо не ми?".