UA / RU
Підтримати ZN.ua

Скандально відомий Посол України у Чехії Борис Зайчук раптово подав у відставку - Лєщенко

Український дипломат вирішив піти з посади без будь-яких консультацій з Міністерством закордонних справ, повідомляє народний депутат Сергій Лещенко.

Скандально відомий посол України в Чехії Борис Зайчук написав заяву про звільнення з займаної посади, стверджує народний депутат Сергій Лещенко.

Лещенко повідомив, що дипломат написав заяву раптово, без будь-яких консультацій з міністерством закордонних справ України.

В МЗС давати коментарі з приводу несподіваної відставки посла відмовилися, пославшись на те, що не коментують кадрові питання.

Читайте також: Чехія працевлаштує 500 технічних фахівців з України

Зайчук, який раніше обіймав посаду голови Пенсійного фонду, був призначений послом України в Чехії тодішнім президентом України Віктором Януковичем у 2012 році. За повідомленнями чеських ЗМІ, в Чехії Зайчук намагався визволити з в'язниці колишнього радника Януковича, підозрюваного у співпраці з терористами.

Як повідомлялося раніше, 9-го лютого на пенсію вирішив піти Колишній постійний представник України при Організації Об'єднаних Націй (ООН) Юрій Сергєєв.