UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол України в Німеччині закликав урядову коаліцію до рішучіших дій для деокупації Криму та Донбасу

Україна очікує, щоб майбутній федеральний уряд суттєво підвищив ціну нової російської агресії.

Посол України у Німеччині Андрій Мельник привітав намір нового німецького уряду щодо підтримки Києва. Дипломат закликав урядову коаліцію до рішучіших дій задля деокупації Криму та частини територій Донецької та Луганської областей,  а також вступу України до ЄС та НАТО. 

Мельник оцінив оприлюднений текст коаліційної угоди майбутнього федерального уряду Німеччини. В інтерв’ю виданню The Pioneer посол високо оцінив підтримку України “світлофорним урядом” Німеччини – назва коаліції за партійними кольорами.

Він наголосив, що коаліційний договір став “справжнім кроком вперед”.

Насамперед, анонсоване зобов’язання і надалі підтримувати Київ у відновленні територіальної цілісності та суверенітету, а також вимога до Росії негайно покласти край анексії Криму, яка суперечить міжнародному праву, та окупації Східної України, стали дуже потужними сигналами для Путіна”, - додав український посол в Берліні.

Тепер Україна очікує, щоб майбутній федеральний уряд з усією рішучістю втілив у життя ці жорсткі заяви та суттєво підвищив ціну нової російської агресії.

Крім того, необхідно досягнути швидкого прогресу у зміцненні німецько-українського енергетичного альянсу”, - сказав Мельник.

Проте Мельник розчарований тим, що СДПН, Зелені та ВДП не спромоглися пообіцяти Україні більш тісної інтеграції на Захід.

На жаль, наші легітимні сподівання на те, що «світлофорна коаліція» наважиться на справжній квантовий стрибок і зафіксує перспективу членства України в ЄС та НАТО, досі так і справдилися», - заявив глава української дипмісії у Берліні. "Хоча це відповідало б корінним інтересам самої Німеччини”.

Читайте також: Кулеба закликав нову коаліцію Німеччини зайняти жорстку позицію щодо сертифікації "Північного потоку-2"

Детальніше про те, чи є шанси у «світлофорної» коаліції, читайте у статті Світлани Гуцал Після Меркель: що відбувається у Німеччині”.