UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол України в Ізраїлі нагадав євреям про Голокост та дорікнув нескасованими квотами для біженців

Він наголосив, що Україна досі розраховує на більшу допомогу Тель-Авіва.

Україна розраховує на більшу допомогу Ізраїлю, зокрема у питанні прийому українських біженців, які вимушені залишити свої домівки в зоні бойових дій, заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук,

«Нас розчарувало рішення міністра внутрішніх справ щодо недопуску всіх українських біженців до Ізраїлю. Ми віримо, що ви пам'ятаєте часи Другої світової війни, коли українці рятували життя євреїв під час Голокосту. Україна знаходиться на четвертому місці за кількістю громадян, які здобули звання Праведників народів світу. Ми рятували життя євреїв і ми просимо вас допомогти українцям подолати цю трагедію зараз», - цитує посла Jerusalem Post.

Дипломат нагадав, що Київ неодноразово закликав владу країни переглянути таку політику та надати гуманітарну допомогу українцям.

«Я намагаюся бути дипломатичним. Частина моєї родини перебуває в Україні. Нам потрібна додаткова допомога, і ми отримали більше підтримки від інших партнерів, ніж від Ізраїлю. Але ми сподіваємось, що рішення будуть ухвалені, і Ізраїль надасть більше допомоги вже найближчим часом», - зазначив Євген Корнійчук.

Нагадаємо, що за даними ООН, з початку російської агресії 24 лютого Україну покинули 4,1 млн. громадян. При цьому 15 березня Ізраїль встановив квоти для прийому українських біженців кількістю 5 тис. осіб.

Згодом Верховний суд Ізраїлю зобов'язав представників владних структур переглянути рішення про введення квоти на в’їзд для громадян України, однак рішення щодо квот так і не змінили.

Про логіку поведінки Тель-Авіва під час російсько-української війни читайте у статті Ігоря Семиволоса «Чому Ізраїль не займає жорсткої позиції щодо Росії?».