UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол США вірить, що Тимошенко відпустять лікуватися за кордоном

Справи проти Тимошенко і Луценка є прикладами вибіркового правосуддя, впевнений посол США.

Сполучені Штати сподіваються, що екс-прем'єру України Юлії Тимошенко дозволять лікування за кордоном.

"Ми хочемо, щоб Тимошенко отримала можливість лікуватися за кордоном, адже лікарі кажуть і я знаю, що в неї болі і потрібно потурбуватися про її здоров'я у кваліфікованому місці", - повідомив посол США в Україні Джон Теффт в інтерв'ю "5 каналу".

Він зазначив, що американська сторона розраховує на звільнення екс-прем'єра слідом за помилуванням екс-глави МВС України Юрія Луценка, оскільки ці справи є прикладами вибіркового правосуддя.

Відповідаючи на запитання щодо можливих санкцій щодо українських чиновників Теффт сказав: "Адміністрація Обами більше вірить у пряму взаємодію з українською владою. Це ефективніше, ніж створювати обмеження або інші санкції".

Як повідомлялося, 1 липня дочка Тимошенко, Євгенія, посилаючись на рекомендації німецьких лікарів, заявила, що її матері необхідна термінова операція.

Дочка екс-прем'єра наголосила, що її сім'я довіряє українським лікарям, "які роблять все можливе", однак віддає собі звіт в тому, що українські фахівці знаходяться "під жорстоким тиском". Тому, за словами Тимошенко, родичі екс-прем'єра наполягають на тому, щоб операцію проводили саме німецькі лікарі з клініки "Шаріте". !zn

Читайте також:

Янукович підтвердив факт переговорів про лікування Тимошенко за кордоном

Юрист розповів, що потрібно для лікування Тимошенко за кордоном

Євросоюз сподівається на лікування Тимошенко за кордоном