UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол США назвав неприйнятними спроби російського тиску на Україну

Ніхто не має права робити будь-які кроки, спрямовані на те, щоб змінити європейський вибір, зроблений Україною, заявив посол США в Україні.

США називають неприйнятними спроби блокувати європейський вибір України. Про це у Києві заявив посол Сполучених Штатів в Україні Джеффрі Пайетт, відповідаючи на питання про те, як США будуть реагувати у тому випадку, якщо Росія і далі чинитиме тиск на Україну у зв'язку з можливим підписанням угоди про асоціацію, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Я підкреслюю, що Сполучені Штати приєднуються до наших європейських колег у тому, що абсолютно неприйнятними є спроби третіх сторін блокувати той вибір, який зробила українська влада - рухатися в напрямку більш тісних відносин з Європейським Союзом", - сказав Пайетт.

Посол також звернув увагу на те, що ніхто не має права робити будь-які кроки, спрямовані на те, щоб змінити вибір, зроблений Україною.

Він також зазначив, що США готові співпрацювати з Україною та Європейським Союзом з тим, щоб перехід до повної і всеохоплюючої зони вільної торгівлі проходив гладко.

Також у своєму виступі посол зазначив: "Ми щиро сподіваємося, що українська влада зробить необхідні кроки для підписання угоди про асоціацію на Вільнюському саміті в наступному місяці. Зокрема звільнення екс-прем'єр-міністра Тимошенко з тим, щоб вона могла отримати необхідну їй медичну допомогу за кордоном". !zn

Читайте також:

Посол США назвав своїм пріоритетом зміцнення енергетичної незалежності України

Посол США назвав питанням принципу "справа Тимошенко" для Вашингтона

Посол США в Україні впевнений, що угода про асоціацію збереже зв'язки Києва і Москви

Обама сподівається на співпрацю з Україною на шляху її євроінтеграційних прагнень