UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол Корнійчук привіз до Ізраїлю залишки іранських безпілотників для демонстрації спільної для обох країн загрози

Сьогодні українські міста зазнають атаки, а завтра це може статись і з ізраїльськими.

Ізраїльський народ має бути свідомим загрози застосування проти країни іранських безпілотників, якими зараз російські війська атакують українські території. Про це заявив посол України Євген Корнійчук в ефірі ізраїльського телеканалу «12 канал».

«З дозволу нашого Міністерства оборони я привіз з України залишки іранського безпілотника, якого росіяни відмаркували як «Герань-2», для того, щоб показати ізраїльському народу, що вже завтра ви можете піддатися атаці такими ж безпілотниками», - зазначив посол.

Глава диппредставництва наголосив, що така ситуація робить Іран спільним ворогом для України та Ізраїлю.

Читайте також: Ізраїль допомагає Україні за лаштунками — посол Просор

Нагадаємо, що  російські війська серед іншого використовують іранські дрони-камікадзе Shahed-136 та Shahed-131, які спрямовують на українські міста. Офіційний Київ неодноразово звертався до Ізраїлю щодо надання оборонних систем задля захисту цивільного населення.

Водночас нещодавно прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що розглядає надання військової підтримки Україні і додав, що його країна «діє способами, які не озвучуються проти виробництва зброї Ірану, яка використовується проти України».