UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посол Бродський: наземній операції Ізраїлю проти "Хезболли" все ще можна запобігти

Для цього треба виконати резолюцію ООН.

Операції Ізраїлю проти угруповання "Хезболла" у Лівані все ще можна запобігти. Для цього треба виконати резолюцію ООН 1701, відійти на міжнародно визнані кордони та перестати обстрілювати ізраїльську територію. Про це в інтервʼю ZN.UA розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський, з яким говорили Тетяна Силіна та Володимир Кравченко

"Це зробити дуже просто, це можна зробити за секунду. Хасан Насралла не хотів віддавати такого наказу. Нині в нього є наступник. Гадаю, перше, що йому потрібно зробити, — це віддати наказ терористам "Хезболли" відійти за річку Ель-Літані. Це те, про що говорить резолюція ООН, — припинити обстрілювати ізраїльську територію. І в такий спосіб запобігти наземній операції Ізраїлю проти "Хезболли", — підкреслив посол. 

Читайте також: Ізраїль випробовує підтримку США свою наземною операцією в Лівані — The Hill

Бродський наголосив, що вже рік терористи "Хезболли" обстрілюють територію країни з Південного Лівану, через що понад 60 тисяч громадян вимушено покинули домівки. За його словами, Тель-Авів неодноразово попереджував, що ситуація є нетерпимою. Також посол заявив, що Ізраїль повинен "зробити все, щоб повернути жителям півночі їхні домівки й водночас не розпочати повномасштабної регіональної війни".

Водночас Бродський підкреслив, що в Ізраїля та Лівану немає претензій один до одного. За його словами, країна перебуває у заручниках терористів "Хезболли", які своєю чергою керуються Іраном. 

Читайте також: Глава МЗС Британії про ситуацію у Лівані: "Потрібно шукати не військове а політичне рішення"

"Зрештою, коли трапилася нагода ліквідувати терористів, ми це зробили. Тепер ми розпочали обмежену наземну операцію, щоб ліквідувати загрозу для півночі Ізраїлю й дати змогу його жителям повернутися до своїх домівок", — заявив дипломат.

Раніше операцію Ізраїлю у Лівані коментували в МЗС України. Там закликали сторони до стриманості, водночас засудили ракетні атаки "Хезболли".