UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посли ЄС погодили санкції проти Ірану за допомогу РФ у війні проти України – ЗМІ

Обмеження хочуть накласти на трьох осіб і одну компанію, названі у відповідному документі.

Посли держав-членів Європейського Союзу в середу, 19 жовтня, підтримали додаткові санкції проти Ірану за постачання Росії озброєння для війни проти України. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на європейського дипломата. 

За його словами, тепер рішення мають затвердити письмовою процедурою, а потім опублікувати в четвер.

"Санкції було схвалено щодо трьох осіб та компанії-виробника дронів", – заявив дипломат.

Агентство також отримало в своє розпорядження відповідний документ. Згідно з ним, Євросоюз, зокрема, планує ввести санкції проти компанії Shahed Aviation Industries, яка виробляє однойменні дрони-камікадзе.

"Секретну серію безпілотників було поставлено РФ, її використовують в агресивній війні проти України. Отже, Shahed Aviation Industries відповідає за підтримку уряду Росії, відповідальної за анексію Криму й дестабілізацію ситуації в Україні", – зазначається в документі.

Також під санкції потрапили начальник Генерального штабу Збройних сил Ірану Мохаммад Багері, командувач Аерокосмічного корпусу гвардії ісламської революції Саєд Агаджані й відповідальний за логістику в Міністерстві оборони Ірану Ходжатола Гореїші.

Читайте також: Використання РФ іранських "Шахідів": Британія, Франція та США піднімають питання в ООН

Раніше повідомлялося, що Європейський союз має докази того, що Іран надає Росії безпілотні літальні апарати для ведення війни проти України.