UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Посилити Україну без будь-яких рішень чи тиску Росії». Зеленський розповів конгресменам США про план перемоги

Президент обговорив із конгресменами й інші теми.

Президент Володимир Зеленський на полях Генасамблеї ООН зустрівся з двопартійною делегацією Конгресу США, на якій були присутні члени Сенату Бен Кардін, Ден Салліван, Крістофер Мерфі та член Палати представників Грегорі Мікс. Голова Української держави, серед іншого, розповів їм про план перемоги, який згодом представить своєму американському колезі Джо Байдену, повідомили в офісі президента.

Зеленський висловив вдячність обом партіям та палатам Конгресу США, та, зокрема, американському президенту. Також він розповів про ситуацію на фронті, перебіг Курської операції, потреби українських військових та важливість вчасної передачі Україні оборонних пакетів допомоги.

Читайте також: Зеленський у Вашингтоні домовлятиметься про гарантії безпеки, аби убезпечитись від перемоги Трампа – Times

В ОПУ зазначили, що окрему увагу під час зустрічі сторони приділили плану перемоги України. Документ Зеленський планує показати не лише чинному президенту США Байдену, а й кандидатам на цю посаду – демократці Камалі Гарріс та республіканцю Дональду Трампу.

«Це дуже конкретний план, як посилити Україну без будь-яких рішень чи тиску Росії. Цей план не залежить від будь-яких рішень Путіна», – зазначив Зеленський під час зустрічі.

Вказано, що сторони також торкалися теми реалізації проєктів відбудови. Також мова йшла про важливість посилення енергетичної системи України напередодні зими та посилення санкцій проти Росії.

Читайте також: Журналістам The Times не показували план перемоги Зеленського – ЗМІ з посиланням на джерело в ОПУ

Зеленський заявив, що війна Росії проти України може завершитися раніше, ніж це здається багатьом. Він наголосив на важливості посилення української армії і підкреслив, що план перемоги – це зміцнення України. 

Також президент заявляв, що план перемоги України передбачає, що з жовтня по грудень союзники ухвалять низку швидких рішень, щоб задум спрацював. Він також зауважив, що у разі відсутності його підтримки з боку лідера США Джо Байдена Україна продовжить жити за «планом Б» і тоді ми «опинимось у дуже довгій війні».