UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посадовці й депутати не будуть виїжджати з України під час війни, якщо це не службове відрядження – Зеленський

Президент нагадав про рішення РНБО на тлі скандальної поїздки Тищенка.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував скандал навколо поїздки народного депутата від "Слуги народу" Миколи Тищенка в Тайланд нібито для зустрічі з українцями, наголосивши, що посадовці чи депутати не будуть залишати державу у воєнний час, якщо їхня поїздка не є службовим відрядженням. Про це глава держави заявив у вечірньому зверненні.

Він нагадав про рішення Рада національної безпеки і оборони України, яке запроваджує відповідне правило. Зеленський переконаний, що воно є справедливим.

"На жаль, змушений це повторити для тих, хто погано почув. Будь-який виїзд за кордон державних посадовців, народних депутатів, представників місцевої влади та інших осіб, які уповноважені на здійснення функцій держави чи місцевого самоврядування, будь-який їхній виїзд за кордон повинен бути згідно з відповідним рішенням РНБО, яке ви всі бачили", – зазначив президент.

Читайте також: "Суспільство побачить і підтримає": Зеленський анонсував більше кадрових рішень

Нагадаємо, що раніше після скандального відпочинку в Іспанії генеральний прокурор Андрій Костін звільнив свого заступника Олексія Симоненка.