UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко: Звання генерала має асоціюватися зі словом "герой", а не зі словом "корупція"

Україна втратила ще одного героя. Подвиг Ігоря Момота - це приклад патріотизму, на якому буде вчитися вся країна.

Президент України Петро Порошенко присвоїв військове звання генерал-майора заступнику начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України полковнику Ігорю Момоту (посмертно).

Глава держави особисто повідомив вдові Ігоря Момота Надії Валентинівни про присвоєння військового звання її чоловікові. Президент висловив їй глибокі співчуття.

Петро Порошенко наголосив, що звання генерала має асоціюватися зі словом "герой", а не зі словом "корупція".

"Саме таким був Ігор Момот. Його подвиг - це приклад патріотизму, на якому буде навчатися вся країна", - сказав глава держави.

Президент зазначив, що ім'я Ігоря Момота буде присвоєно одній з прикордонних застав України.

Глава держави підкреслив, що загиблий герой пройшов війну в Афганістані і був справжнім бойовим офіцером.

Як нагадали в президентській прес-службі, після ускладнення ситуації на українсько-російському кордоні полковник Ігор Момот особисто сформував і очолив мотоманевренну групу Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби. Ця група виконувала завдання з охорони державного кордону на найбільш вразливих ділянках Донецької і Луганської областей. При виконанні завдань підрозділ під командуванням Ігоря Момота неодноразово вступав у бій з незаконними військовими формуваннями, а також керував діями мотоманевренної групи в районах населених пунктів Дмитрівка, Маринівка і Амвросіївка Донецької області.

11 липня терористи завдали вогневий удар з установки залпового вогню "Град" по позиціях підрозділу тактичного угруповання "Кордон" в Луганській області. В результаті обстрілу полковник Ігор Момот загинув. !zn

Читайте також:

Новий міністр оборони обіцяє провести парад Перемоги в Севастополі

Порошенко посмертно нагородив званнями Герой України трьох офіцерів

Генерал Нацгвардії Кульчицький отримав звання Героя України посмертно