UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко знову намагається перетнути українсько-польський кордон – ЗМІ

Петро Порошенко ще вчора намагався виїхати з України. Колеги по партії повідомляли, що на ПА НАТО.

П’ятий президент України Петро Порошенко вдруге намагається перетнути українсько-польський кордон, повідомила УП з посиланням на джерело в правоохоронних органах. Вказано, що у пункті пропуску Порошенко пред’явив дипломатичний паспорт.

Так, 28 травня експрезидент знову прибув у пункт пропуску «Рава Руська». Саме тут йому відмовили у виїзді напередодні.  За словами співрозмовників видання, Петро Порошенко та особи з його оточення прибули на трьох авто. 

«Об'їжджав чергу по зустрічці і нарвався на поліцію», – додало джерело УП.

Напередодні стало відомо, що пізно ввечері Порошенко прибув у пункт перетину українсько-польського кордону у Львівській області. Зокрема, депутатка з «Євросолідарності» Ірина Геращенко повідомила, що її колега по партії мав їхати у складі офіційної делегації на парламентську асамблею НАТО у Вільнюсі. Однак його не випустили з країни. Підставою для відмови у виїзді Порошенку прикордонники назвали проблему з підтвердженням дійсності дозвільного документу.

Читайте також: У «Євросолідарності» відреагували на свідчення Медведчука щодо Порошенка

Раніше повідомлялося, що кум російського диктатора Віктор Медведчук дав свідчення проти п'ятого президента України Петра Порошенка, які згодом опублікувала СБУ. Йдеться про причетність останнього до виведення з держвласності країни частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок», аби далі прокачувати через нього дизельне паливо, і закупівлю вугілля в «Л/ДНР». 

Згодом адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що свідчення Медведчука є піар-акцією СБУ. Він звинуватив службу в здійсненні тиску на суд, позаяк саме в день публікації матеріалів мало відбутися засідання по справі його клієнта. 

Що всередині цього судового процесу і чим він може обернутися для країни, читайте у матеріалі Інни Ведерникової  «Справа Порошенка. Всередині та зовні», а про перспективи цього розслідування та можливі наслідки, читайте у матеріалах Олександра Шульги «По траєкторії криз. Від «Мінська» до дострокових президентських виборів?» та Віталія Шабуніна «Прогноз-2022: яких подій чекати на антикорупційному фронті».