UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко збирається давати інтерв'ю щотижня

Президент України також підтримав створення Суспільного мовлення на базі Першого національного телеканалу.

Президент України Петро Порошенко має намір давати ексклюзивні інтерв'ю українським ЗМІ кожен тиждень, повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

"Країна потребує відвертої розмови і пояснень частіше, ніж влада це робить. Саме тому ми вирішили зробити серію ексклюзивних інтерв'ю президента українським ЗМІ. Розпочнемо з телеканалів", - зазначив Цеголко у своєму Facebook.

У своєму сьогоднішньому інтерв'ю Першому національному телеканалу Порошенко закликав вийти на регулярне спілкування зі ЗМІ і інших представників влади.

"Зараз дуже важливо перейти на нову модель спілкування з суспільством. Ми маємо доносити суспільству, уся влада, (і це моя вимога і до уряду, і до керівництва парламентської коаліції), доносити, пояснювати зміст реформ, зміст дій, розпочати конкретні кроки. І починати безумовно я б хотів саме з себе. Думаю, що зараз у нас будуть щотижневі інтерв'ю і думаю, що той формат дасть можливість суспільству не лише отримувати інформацію, а й ставити питання", - зазначив Порошенко, передає "Укрінформ".

За словами президента, рішення про перше інтерв'ю Першому національному - "невипадково".

"Ми маємо відродити авторитет, вплив, прозорість Першого національного. І я вважаю, що концепція створення суспільного телебачення буде сприяти цим поставленим завданням", - заявив Порошенко.

Відповідаючи на запитання, чи свідчить його перше інтерв'ю про те, що він підтримує створення суспільного мовлення саме на базі цього телеканалу, Порошенко зазначив: "Давайте це тлумачити саме так".