UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко заявив про початок роботи над другим етапом "Східного партнерства"

У ній візьмуть участь Україна, Молдова, Грузія та ЄС.

Президент України Петро Порошенко, який перебуває з державним візитом у Грузії, повідомив про початок роботи з формування наступного етапу порядку денного програми Європейського союзу "Східне партнерство".

"Зараз спільно з партнерами з Грузії, Молдови та нашими європейськими партнерами ми будемо формувати другий етап порядку денного "Східного партнерства"", - підкреслив Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі в Тбілісі у вівторок, 18 липня.

"Східне партнерство" є програмою розвитку відносин між ЄС і Україною, Молдовою, Грузією, Азербайджаном, Білоруссю і Вірменією, яке було ініційоване Польщею і Швецією у 2008 році.

Раніше голова Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив про те, що програма "Східне партнерство" зазнала фіаско, оскільки не давала Україні та іншим країнам перспективи членства в Європейському союзі.

Високопосадовці РФ неодноразово заявляли, що проект "Східного партнерства", як і НАТО, спрямований проти Росії. В ЄС так само неодноразово відповідали, що проект ЄС створювався не проти когось, а для розвитку добросусідських відносин з країнами-сусідами.