UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко заявив німецькому телеканалу, що не планує відвойовувати Донецьк

Український президент знову наголосив, що не існує військового вирішення конфлікту на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко заявив про збільшення російської військової присутності в країні, про це він заявив німецькому телеканалу ZDF.

За словами президента, загальна чисельність перебувають на Донбасі російських військовослужбовців становить 11 тисяч осіб. "З моменту підписання в Мінську домовленостей про припинення вогню загинули 83 українських військовослужбовців і понад 400 були поранені, країна втрачає своїх героїв практично кожен день", - сказав він.

"Ми будемо боротися до останньої краплі крові", - сказав він.

Разом із тим, український президент підкреслив, що не бачить іншого шляху вирішення конфлікту на Донбасі невійськовим шляхом: тільки через мирні переговори, виведення російських військ з української території. На його думку, кордон з Росією повинна бути закрита і взята під контроль спостерігачів ОБСЄ.

Журналіст німецького телеканалу під час інтерв'ю перебив Порошенко і поставив питання щодо того, чи дійсно глава української держави збирається повернути Донецьк (можливо, ведучий мав на увазі недавню заяву президента України про намір повернути Донецький аеропорт – ред.). Порошенко назвав "нонсенсом" і порадив журналісту не читати російських газет.

Президент України також заявив в інтерв'ю, що країна добилася багато чого в проведенні реформ і подолання корупції. "Сьогодні Україна має нульову терпимість до корупції", - сказав Порошенко.

12 травня президент України Петро Порошенко заявив, що Донецький аеропорт буде звільнений і відновлений. Як повідомляє прес-служба президента України, про це він сказав на прем'єрному показі документального фільму "Аеропорт", перед яким поспілкувався з солдатами, які брали участь в обороні міжнародного аеропорту в Донецьку.

Разом з тим, раніше ZN.ua публікувало документ, який свідчить про те, що Мінський меморандум віддавав Донецький аеропорт бойовикам "ДНР". Про це свідчить "Додаток: лінія зіткнення сторін з прив'язкою до місцевості" до мінським Меморандуму.