UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко закликав європейську Раду підтримати Україну на засіданні 16 липня

У телефонній розмові глава держави закликав ЄС "продемонструвати сильну позицію Євросоюзу щодо підтримки України".

Президент України Петро Порошенко і президент Європейської Ради Херман Ван Ромпей скоординували позиції перед засіданням Європейської Ради, на якому передбачено обговорення українського питання.

Як повідомили в прес-службі президента у вівторок, 15 липня, в телефонній розмові глава держави закликав ЄС "продемонструвати сильну позицію Євросоюзу щодо підтримки України".

Порошенко поінформував Ромпея про ситуацію на Донбасі і хід антитерористичної операції. Він також повідомив про нові численні факти перетину українського кордону бойовиками, надходження важкої військової техніки і озброєння з російської сторони.

Крім того, президент висловив стурбованість ситуацією з незаконним утриманням у російській в'язниці українських громадян - льотчиці Надії Савченко і режисера Олега Сенцова, які були незаконно переміщені на територію РФ. Глава держави закликав ЄС відреагувати на факт порушення міжнародного права і зробити відповідну заяву.

Президент Європейської Ради висловив підтримку дій української влади і побажав "мужності у цій непростій ситуації".

Лідери Євросоюзу обговорять українська криза за саміті 16 липня і можуть схвалити нові санкції проти Росії.

Під час попередньої зустрічі у кінці червня цього року лідери ЄС попередили Росію про новий раунд санкцій, які будуть введені в разі, якщо проросійські бойовики не зроблять зусиль по деескалації кризи на сході України. !zn

Читайте також:

НАТО оприлюднило докази присутності російських танків на Донбасі

Підтверджена приналежність системи "Град" під Добропольем російської армії

Керрі закликав Росію припинити постачання озброєнь українським сепаратистам