UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко виступив за збереження уряду в нинішньому складі

Порошенко розраховує, що в результаті голосування в парламенті весь Кабінет міністрів продовжить свою роботу, а гарячі емоції вщухнуть.

Президент України Петро Порошенко наполягає, щоб вже 25 липня Верховна Рада шляхом голосування визначилася з вотумом довіри Кабінету міністрів. Про це йдеться у листі президента до голови парламенту Олександру Турчинову.

Як наголошується в документі, згідно із законом про Кабмін, Верховна Рада розглядає питання про відставку прем'єр-міністра не пізніше, ніж на десятий день після надходження заяви.

"Але враховуючи широкий громадський резонанс, який викликала заява прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про відставку, оголошене 24 липня 2014 року, прошу вас винести це питання на розгляд Верховної Ради України невідкладно", - йдеться в листі Турчинову.

Як зазначив Порошенко, "розпад коаліції у Верховній Раді не є підставою для відставки уряду. Як президент я позитивно оцінюю антикризові зусилля нинішнього Кабінету міністрів. Розумію, що працює він у надзвичайно складних умовах, з якими не стикалося ще жоден інший уряд. Розраховую на те, що гарячі емоції вщухнуть, а верх візьмуть холодний розум і почуття відповідальності, в результаті чого весь Кабінет міністрів продовжить свою роботу".

Президент нагадав, що вже публічно заявив, що вихід народних депутатів з коаліції не повинен паралізувати роботу парламенту, а Верховна Рада зобов'язана і надалі вирішувати питання державної ваги.

"Підкреслюю необхідність так само невідкладно вже 25 липня повернутися до питань про зміни в державний бюджет і Податковий кодекс. Ці зміни потрібні нам як для захисту територіальної цілісності та фінансування армії, так і для відновлення звільнених від терористів територій і надання допомоги мирним жителям постраждалих міст, сіл і селищ", - йдеться в заяві.

Порошенко також закликав уряд і всіх народних депутатів до спільної відповідальної роботи в парламенті.

Як повідомлялося, 24 липня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про те, що подає у відставку зі свого поста.

Раніше голова Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив про припинення існування коаліції депутатських фракцій "Європейський вибір", після того, як фракції "УДАР" і "Свобода" вийшли з коаліції. !zn

Читайте також:

Яценюк не був зобов'язаний подавати у відставку після розпаду коаліції

Т.в.о. прем'єр-міністра України став Володимир Гройсман - Аваков

Тягнибок готовий запропонувати кандидатуру зі своєї фракції на посаду прем'єра

"УДАР" закликав Верховну Раду проголосувати за відставку ЯценюкаЯценюк оголосив про відставку Кабміну