UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко висловив надію на допомогу США у мінському та нормандському форматах

На думку гаранта, візит держсекретаря до Києва є сигналом потужної підтримки України.

Президент України Петро Порошенко у неділю, 9 липня, зустрівся з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном у Києві.

Політики спілкувались тет-а-тет, повідомляв прес-секретар президента Святослав Цеголко, після чого виступили на спільному брифінгу. Згодом Порошенко наголосив на тому, що з першого візиту Тіллерсона в Україну двосторонні відносини країн перейшли у практичну площину. "Перейшли швидко, скоординовано, практично та організовано", - підкреслив президент.

Він також розповів про те, що Україна сподівається на допомогу США у питанні врегулювання конфлікту в Донбасі.

"Більш за все ми хочемо миру в Україні. Ми твердо дотримуємось взятих на себе у Мінським процесі зобов'язань, розраховуємо на допомогу наших партнерів - США - в "нормандському форматі" і розраховуємо на тверезе розуміння цієї ситуації в Росії", - зазначив Петро Порошенко на спільному брифінгу з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном.

Президент також висловив надію на те, що спільними зусиллями України і США вдасться змусити Кремль вийти на мирний шлях врегулювання конфлікту на Сході України.

"Візит Державного секретаря США Рекса Тіллерсона до Києва – це потужний сигнал підтримки Української держави, нашої спільної боротьби за демократичні цінності та свободу.

"Розраховую, що багатий досвід новопризначеного спеціального представника з питань України Курта Волкера та рішучість пана Тіллерсона дозволять нарешті примусити Москву вийти на стійкий шлях мирного врегулювання", - написав Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, у неділю, 9 липня, Україну відвідали генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш та державний секретар США Рекс Тіллерсон.

Під час візиту в Київ Тіллерсон мав намір обговорити з президентом України Петром Порошенком прихильність Вашингтона територіальній цілісності і суверенітету країни, а також реформи, спрямовані на посилення економічної, політичної і військової стійкості України.

Крім того, до складу американської делегації увійшов нещодавно призначений на посаду спеціальний представник США по Україні Курт Волкер.