UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко вірить у відновлення українського суверенітету над Донбасом у 2016-му

Президент України назвав свої найважливіші пріоритети на 2016 рік.

Президент України Петро Порошенко вважає найважливішими пріоритетами своєї діяльності в 2016 р. зовнішнє забезпечення миру і повернення України на Донбас.

"Насамперед – це забезпечення світу і, підкреслюю, повернення України на Донбас. У 2016 році повинен бути відновлений український суверенітет над окупованими територіями Донецької та Луганської областей", - заявив Порошенко у вступному слові на першій у новому році прес-конференції в четвер у Києві.

Він підкреслив, що боротьба за повернення Криму – теж перший пріоритет порядку денному.

Читайте також: Представник ОБСЄ розповів про підсумки "мінської зустрічі" щодо Донбасу

Напередодні учасники політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту в Донбасі в ході зустрічі в Мінську торкнулися серед іншого питання адміністрування місцевих виборів в регіоні. Також представник ОБСЄ повідомив, що учасники "мінської зустрічі" досягли домовленості про обмін в Донбасі понад 50 полоненими. Крім того, сторони конфлікту в Донбасі домовилися про нову спробу припинення вогню. Наступна зустріч Контактної групи відбудеться в Мінську через тиждень.

Напередодні президент України провів зустріч з представником РФ в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту в Донбасі Борисом Гризловим у Києві. Гризлов прибув в українську столицю на особисте запрошення президента Петра Порошенка. Саме тому для його літака був оперативно забезпечений повітряний коридор і дозвіл на посадку. Метою цієї зустрічі було обговорення головних пунктів у відносинах Москви з Києвом. За даними джерела, Гризлов отримав санкцію Володимира Путіна на цю розмову.