UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко вимагає від ЄС нових санкційних інструментів проти Росії

Український президент провів зустріч з главою МЗС Німеччини.

Президент України Петро Поролшенко назвав визнання Росією "паспортів" терористів "ДНР" і "ЛНР" і привласнення українських підприємств в ОРДЛО свідченням агресії Москви проти України, повідомили в прес-службі президента.

"Глава держави підкреслив, що спровокована бойовиками нова ескалація насильства в Донбасі, визнання документів т. з. "ЛНР" і "ДНР", привласнення українських підприємств є черговим свідченням агресії Росії проти України і вимагає залучення нових санкционных інструментів з боку ЄС", - йдеться в повідомленні прес-служби після зустрічі Порошенка з міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем.

Сторони детально обговорили загострення ситуації в районі Авдіївки.

Раніше лідер терористичного угрупування "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що "зовнішнє управління" введено майже на 40 підприємствах ОРДО з українською юрисдикцією.

СБУ опублікувала запис перехопленої розмови ватажка терористичної угруповання "ДНР" Олександра Захарченка з громадянином Росії, в якому обговорюється подальша доля захоплених підприємств. Розмова доводить, що більшість активів російські куратори планують передати Сергію Курченко, який втік на Росію.