UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко у вересні злітає в США, але зустрічі з Трампом не буде

Проте можливо Трамп знайде 5 хвилин для президента України на полях Генасамблеї ООН.

Президент України Петро Порошенко планує у вересні відвідати Нью-Йорк і взяти участь в засіданні Генеральної асамблеї ООН, при цьому двостороння зустріч глави Української держави з президентом США Дональдом Трампом поки не планується, заявив посол України в США Валерій Чалий.

"Плани такі є, щодо участі, очевидно, президента... я сподіваюся, що в цьому році у нас такий візит", - сказав Чалий пыд час прес-клубу XIII наради керівників закордонних дипломатичних установ України в понеділок у Києві.

Дипломат додав, що зараз передбачено виступ Порошенка на Генасамблеї ООН, низку двосторонніх зустрічей, зокрема з інвесторами, бізнесом та громадою. При цьому, відповідаючи на питання про можливості двосторонньої зустрічі президентів США і України, Чалий сказав: "Поки що така зустріч не планується, але так чи інакше звірка годинників має бути... думаю, повноцінної годинної зустрічі не буде".

Проте він додав, що українське дипломатичне представництво готує зустріч глав Держдепу США та МЗС України.

Нагадаємо, президенти України і США Петро Порошенко і Дональд Трамп провели останню зустріч 12 липня на полях саміту лідерів країн-членів НАТО в Брюсселі. Хоча Трамп скасував низку переговорів, зустріч із президентом України пройшла згідно з графіком і тривала близько 20 хвилин.