UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко став фігурантом вісьмох кримінальних справ

П'ять заяв на дії експрезидента подав юрист Андрій Портнов.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба повідомив про те, що Бюро розслідує вісім кримінальних проваджень, в яких фігурує прізвище п'ятого президента України Петра Порошенка.

За його словами, ДБР розслідує кримінальні провадження щодо можливих зловживань, перевищення службового становища та інших протиправних дій чиновниками, в тому числі експрезидентом України. При цьому Труба зазначає, що відкриті провадження щодо Петра Порошенка не варто розцінювати як метод тиску.

"Про яке політичне переслідування ми можемо говорити, якщо оперативно-розшукові заходи проводяться протягом року", - заявив він.

Як повідомлялося, ексзаступник голови АП часів Януковича Андрій Портнов зареєстрував проти Порошенка п'ять заяв у вчиненні ним злочинів. У свою чергу адвокат Порошенка подав заяву до ДБР на Портнова.

Раніше ексзаступник голови АП часів Януковича Портнов заявив, що кримінальному переслідуванню можуть піддатися голови парламентських фракцій "Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту" Артур Герасимов та Максим Бурбак, голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, колишній заступник голови АП Олексій Філатов, який вів судову реформу, а також інші посадові особи.