UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко сподівається на створення антикорупційного суду до наступних виборів президента

Дебати щодо антикорупційного суду продовжуються декілька місяців. Структура може запрацювати навесні наступного року.

Президент Петро Порошенко сподівається, що до наступних виборів глави держави в Україні буде завершено створення інфраструктури антикорупційних органів.

"У нас до президентських виборів залишився ще майже рік і я дуже сподіваюся, що нам вдасться завершити створення у повному обсязі антикорупційної інфраструктури, якої, хочу наголосити, не має жодна країна світу", - сказав Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Президент зазначив, що пишається тим фактом, що саме за його ініціативою в Україні було створено незалежну, неупереджену антикорупційну інфраструктуру - Національне антикорупційне бюро, Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. Також було створено Національну агенцію із запобігання корупції, запроваджено систему електронного декларування, через яку нині 1 млн 200 тисяч державних службовців і людей, які отримують грошове забезпечення з державного бюджету, звітують про свої статки та доходи.

Він висловив сподівання на завершення процесу створення Антикорупційного суду і підкреслив, що робить для цього все від нього залежне. "Зараз парламент розглядає майже дві тисячі поправок, які були подані до цього законопроекту, але я висловлюю щире побажання, що парламент спроможеться прийняти відповідний законопроект і ми зможемо розпочати процес створення антикорупційного суду вже в липні цього року. І цього року цей процес буде завершений і Україна буде мати антикорупційний суд", - додав президент.

Нагадаємо про те, що Верховна Рада розглядає законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" у другому читанні. Його ухвалення заплановане на 7 червня. Однак українська влада не змогла узгодити з МВФ пункти про повноваження міжнародних експертів.