UA / RU
Підтримати ZN.ua

Порошенко сподівається на швидке врегулювання інциденту із забороною Шустеру на роботу

Український президент готовий захищати свободу слова "у будь-яких її проявах".

Президент України Петро Порошенко сподівається, що державні служби в найкоротші терміни вичерпають інцидент з журналістом Савіком Шустером.

"Свобода слова є одним з найбільших надбань України після Революції гідності і є наріжним каменем демократії", - йдеться в повідомленні на сторінці президента у Facebook.

"Як Гарант Конституції, я захищав і захищатиму свободу слова у будь яких її проявах", - додав Порошенко.

Читайте також: В АП спростовують причетність до невиходу "Шустер live"

26 квітня Київський центр зайнятості анулював ліцензію на роботу в Україні російському телеведучому і співвласника каналу 3s.tv Савіку Шустеру. У Державній службі зайнятості повідомили, що Савіку Шустеру анульовано дозвіл на роботу в Україні на підставі того, що документи, подані роботодавцем, містили недостовірні дані. "У документах відсутня інформація про здійснення стосовно громадянина Канади Шустера кримінального провадження, що є підставою для відмови в продовженні дозволу", - сказано в повідомленні.

Раніше Державна фіскальна служба викликала на допит телеведучого Савіка Шустера у справі про несплату податків. "Нас звинувачують у порушеннях на суму понад 13 млн грн. Ми не порушували законів, з актом перевірки не згодні. Проти мене порушено кримінальну справу на підставі результатів все тієї ж перевірки", − повідомив Шустер.